HTML

Kispesti Monitor

A rettegő szocialisták hamis adatokkal elérték, hogy a Kis-Pesti Paprika blogunkat töröljék. De az igazság megmarad és erősebb mindennél! e-mail címünk változatlan! kispestipaprika@gmail.com

Friss topikok

  • G. Wolf: @appletard: kb 30 éve élek itt, és még soha egytlen fecskendőt se láttam... se drogost, cigány sin... (2014.10.11. 19:41) Kampánytempóban
  • kispesti monitor: Mit kellene bizonyítanunk? Nem állítottunk semmit. A tények pedig tények és az internet nem felejt. (2014.10.06. 16:46) Bárkiből lehet jelölt a baloldalon
  • kispesti monitor: Nyilván Gajda Péter egy mintapolgár Ön szerint. De azt mivel magyarázza, hogy Kertész Csaba szexuá... (2014.10.06. 16:43) Az igazi Gajda 1.
  • Autódarublog: Magyarországon élünk! :-( (2010.10.19. 14:23) Félre a tréfával! A szemét és a daru marad!
  • zachar: Somogyi Lászlóné a buksza a napgéppel? Na, legalább van egy igazi férfi az önkormányzatnál... :) Ö... (2010.09.27. 23:20) Titkolt szerződések Kispesten

2014.10.10. 17:12 kispesti monitor

Kampánytempóban

Egy gyönyörű kerület lakói lehetnénk, ha nem ötévente, hanem mondjuk évente lennének önkormányzati választások. Jól bizonyítják ezt az utóbbi hetekben kisebb-nagyobb mértékben megszépülő kispesti közterületek.

A józan ész azt mondatja az emberrel, hasznos lehetne ez, no természetesen nem a zabolátlan politikai mocskolódásokkal nyernének a kerületiek, sokkal inkább azzal, hogy a fejlesztésekre és az itt élő emberek problémáira koncentrálnának azok, akiket erre a közfeladatra megválasztottak a kispestiek.

Hisz nézzünk csak szét mostanában Kispesten. Miket láthatunk?

Például azt, hogy az Ady Endre út mellett, a Kisfaludy-Báthory utca közötti évek óta elhanyagolt területet éppen most őszre csinosíttatta ki az önkormányzat. Évekig nem zavarta a választott képviselőket és kerületvezetőket, hogy a hely inkább egy katasztrófafilm díszlete lehetett volna, mint Kispest egyik központi része.

DSC_8225jó.jpg

Vagy például azt, hogy a Zrínyi utcában élőknek hosszú ideje megkeserítik életüket a műfüves focipályán éjszakánként randalírozók, hangoskodók. És láss csodát, őszre körbekerítik, és éjszakára zárhatóvá is teszik a területet. Az ügy szépséghibája, hogy a körzet eddigi önkormányzati képviselőjének hogy-hogy nem ez eddig nem jutott eszébe.

04zrinyi-focipalya1410.JPG

Vagy például azt is láthatjuk, hogy újabb műfüves focipályával gazdagodott a kerület, a Puskás iskola pályájának egyik felét modernizálták. Furcsa mód azonban nem azt a részt korszerűsítették, ami betonnal borított, ahol nyáron egy gyerek komoly sérüléseket is szenvedett. Ugyan miért? Miért nem egyeztettek az iskolával és a szülőkkel, vagyis azokkal, akiknek készül a felújítás?

11puskas-mufuves1410.jpg

És azt is láthatjuk még, hogy a Kossuth tér mellett évekig éktelenkedő betemetett gödör helyén, szép közparkot alakít ki az önkormányzat, hogy-hogy nem épp néhány héttel az önkormányzati választás előtt. Pedig volt ideje a kerület vezetőinek és testületének, hogy ne azt a csúfságot lássák az 50-es villamos ablakából az éppen munkából holtfáradtan hazafelé zötykölődő kispestiek. Bőven lett volna idő, hiszen az odaálmodott Stefánia Ház névre keresztelt létesítmény alapkövét tíz éve, 2004-ben már lerakták. A munkálatok ugyan akkor ősszel elkezdődtek, aztán ugyan ilyen gyorsan le is álltak. Nem is kevés időre, hiszen egészen 2010 tavaszáig kellett várni arra, hogy betemessék a mindenki által csak „gödörnek” hívott félbemaradt beruházást. No, és minden bizonnyal az is véletlen, hogy akkor is éppen jöttek a választások. Aztán megint eltelt négy év. És megint nem történt semmi. Így érkeztünk el 2014 őszéhez. És hogy-hogy nem a gazdátlan ugar helyén az önkormányzat egy látványos parkkal kedveskedik a kispestieknek.

kossuth tér.jpg

 

Ezek után már csak annyit mondhatunk, hát nem csodálatos, hogy vannak választások, hiszen kampánytempóban minden gyorsabban megy. És talán sokakban az a kérdés is felvetődik, hogy miért nem így működik az önkormányzat a két választás között? Talán csak nem azért, mert a szavazatok fontosabbak, mint az itt élő emberek?

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kispestimonitor.blog.hu/api/trackback/id/tr66778111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2014.10.11. 17:46:44

Nna, végre egy gyenge narancssárga komcsi próbálkozás, hogy a fidesznyikek megpróbálják elterelni a figyelmet a sokadszor átadott felesleges dolgaikról, vagy éppen a Városliget monumentális betonhalmazzá változtatásáról! Vagy a milliárdokról, amik az SKH-ban mozognak! Gyorsan sározzuk be Gajdát, aki legalább tesz valamit a kerületért! Ha ezt egy fideszes polgármester, vagy jelölt csinálja, az rendben van, ha nem fideszes, akkor minden rossz.-.. ja, ez a nem a Kettős Mérce? Bocs.

appletard (törölt) · http://appletard.blog.hu 2014.10.11. 18:00:00

Kispest egy prolinegyed, pont a Kossuth téren és az ott kezdődő bazársoron kell csak körbenézni: drogosok, cigányok, eldobált fecskendők, irdatlan mennyiségű szemét, unatkozó lumpenek serege. Körben posztkomcsi paneldzsungel. A kispesti áruház kihalt, alig van már bérlő és azok is panganak. Mit kezd bármilyen jelölt ezzel a csődtömeggel?

OkoskaTo:rp 2014.10.11. 19:17:53

Pontosan ez a gondolat fogalmazódott meg bennem, csak Zuglóval és Budapesttel kapcsolatban. Azzal, hogy ezentúl 4 helyett csak 5 évente lesznek választások, az utak állapota plusz egy évnyit romlani fog. Ugyebár csakis a választás előtti hónapokban szokás kátyúzni, és útfelújítani, de akkor legalább a fél kerület bénuljon le a sok egy időbe szervezett, egymással nem egyeztetett lezárás miatt.

akvariumarus 2014.10.11. 19:20:41

@appletard: ha nem tetszik ne járj erre, vagy költözz el, vagy csukd be a szemed.

Vírusbácsi 2014.10.11. 19:27:31

Az m3 as autópàlyàt nem pont most adta àt a fidesz a népnek? Az el nem készült vàrkert bazàrt tavasszal nem pont a vàlasztàs elõtt adtàk àt? A sor végtelen... Gajda relative nagy fölénnyel fogja verni a fideszes jelöltet. Hàla istennek. És örülök, h kispest ilyen proli negyed, ahol nem nyelik be narancsos forradalom hihetetlen vìvmànyait....

G. Wolf 2014.10.11. 19:41:54

@appletard: kb 30 éve élek itt, és még soha egytlen fecskendőt se láttam... se drogost, cigány sincs több mint máshol,

nem tom melyikre gondolsz "kispesti áruház" címszó alatt, de ha a volt skála az kb fullra van áruval, és sokszor vevőel is (igaz hogy már teljesen kínai az egész)
süti beállítások módosítása